franciszkanin, od kilku lat przebywa w klasztorze Bludenz w Austrii. Zajmuje się kuchnią i zaopatrzeniem, opiekuje się też ogrodem. W razie potrzeby jest kierowcą, kościelnym lub furtianem i ciągle doskonali język niemiecki. W wolnym czasie lubi chodzić po górach, pływać, jeździć na rowerze, słowem - wszystko, co poprawia zdrowie i dobre samopoczucie.
Składniki:
0,25 dag szynki konserwowej, 1 puszka ananasów, 5 jajek, 2 jabłka, 1 puszka kukurydzy, 1 słoik selera konserwowego, majonez, sól, pieprz
Wykonanie:
Szynkę, ananasa, jabłka i jajka pokroić w kosteczkę, dodać odcedzoną kukurydzę i seler. Wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem i majonezem.
Zebrała Jolanta Marszałek
Zapraszamy zgromadzenia zakonne do dzielenia się z czytelnikami „Niedzieli” swoimi sprawdzonymi przepisami. Prosimy o kontakt:
Pomóż w rozwoju naszego portalu