Grillowanie jest wspaniałym pomysłem na spędzanie wolnego czasu na wolnym powietrzu, w gronie rodziny i przyjaciół. W przyjemnej atmosferze towarzyskich spotkań można przygotowywać różne potrawy. Posiłek przyrządzony na grillu wcale nie musi być jednorodny. Poprosiliśmy ks. Pawła Rozpiątkowskiego, który latem przyjmuje gości w ogrodzie, by podzielił się z naszymi Czytelnikami swoimi ulubionymi i sprawdzonymi przepisami na dania z grilla.
Składniki:
kaszanka, kawałek wędzonego boczku, cebula dymka, jabłko winne
Sos:
100 ml oliwy z oliwek, pieprz, majeranek, sproszkowana papryka
Wykonanie:
Na folii układać po kawałku kaszanki, plasterek boczku, ½ cebulki dymki, 1/8 obranego jabłka, polać sosem sporządzonym z podanych składników. Zawinąć w folię. Grillować 15-20 min.
Zebrała Jolanta Marszałek
Pomóż w rozwoju naszego portalu